Wolwêze Sint Nyk


Wolwêze Sint Nyk


Wat is Wolwệze? Wolwệze is de werkgroep die de verbindende factor wil zijn tussen allerlei bestaande initiatieven die er binnen Sint Nicolaasga bestaan. Zo zijn er groepen die gezond eten of meer bewegen promoten. Het blijkt dat er heel veel gebeurt in ons mooie dorp en dat nog niet iedereen daar van weet. En waarom is het zo belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn? 

 

Van de provincie Fryslân krijgt Sint Nyk een unieke kans om een van de zogenaamde Bloeizones te worden. Een Bloeizone is een gebied waar mensen van jong tot oud gezonder kunnen leven en gezond oud kunnen worden. Het blijkt dat wereldwijd, gezond oud worden voortkomt uit een bepaalde leefstijl. Kenmerken hiervan zijn dat men gezond eet, financieel fit is, voldoende beweegt, maar ook goed ontspant en dat men zich betrokken voelt bij elkaar. Op veel punten voldoet Sint Nyk al aan deze kenmerken. Toch kan het nog beter. 

 

Zo wil Wolwệze mensen bij elkaar brengen die bijvoorbeeld gezamenlijk willen eten en actief willen zijn, denk aan samen wandelen, of voor de natuur te zorgen. Verdere initiatieven worden van harte aangemoedigd en zo nodig ondersteund. Wij houden je op de hoogte via de Zakenman, de Sint Nykster en natuurlijk onze facebookpagina.

Heb je een idee, of vind je het leuk om mee te doen, reageer dan via facebook. We zien je reactie graag tegemoet!

 

Hartelijke groeten,

Werkgroep Wolwệze

Sociale kaart Sint Nyk

Download
Sociale kaart Sint Nyk
SOCIALE KAART SINT NYK pp.pptx
Microsoft Power Point presentatie 580.3 KB