Wolwêze Sint NykWolwêze Sint Nyk


Wat is Wolwệze? Wolwệze is de werkgroep die de verbindende factor wil zijn tussen allerlei bestaande initiatieven die er binnen Sint Nicolaasga bestaan. Zo zijn er groepen die gezond eten of meer bewegen promoten. Het blijkt dat er heel veel gebeurt in ons mooie dorp en dat nog niet iedereen daar van weet. En waarom is het zo belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn? 

 

Van de provincie Fryslân krijgt Sint Nyk een unieke kans om een van de zogenaamde Bloeizones te worden. Een Bloeizone is een gebied waar mensen van jong tot oud gezonder kunnen leven en gezond oud kunnen worden. Het blijkt dat wereldwijd, gezond oud worden voortkomt uit een bepaalde leefstijl. Kenmerken hiervan zijn dat men gezond eet, financieel fit is, voldoende beweegt, maar ook goed ontspant en dat men zich betrokken voelt bij elkaar. Op veel punten voldoet Sint Nyk al aan deze kenmerken. Toch kan het nog beter. 

 

Zo wil Wolwệze mensen bij elkaar brengen die bijvoorbeeld gezamenlijk willen eten en actief willen zijn, denk aan samen wandelen, of voor de natuur te zorgen. Verdere initiatieven worden van harte aangemoedigd en zo nodig ondersteund. Wij houden je op de hoogte via de Zakenman, de Sint Nykster en natuurlijk onze facebookpagina.

Heb je een idee, of vind je het leuk om mee te doen, reageer dan via facebook. We zien je reactie graag tegemoet!

 

Hartelijke groeten,

Werkgroep Wolwệze

Gezond natuur wandelen vanaf woensdag 3 mei 2023

Sociale kaart Sint Nyk

Download
Nieuwsgierig naar wat Sint Nyk allemaal te bieden heeft? Klik op de sociale kaart.
Mis je iets op de sociale kaart? Mail naar info@pb-sintnyk.nl
SOCIALE KAART SINT NYK 10-03-24.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB

Kan een afbeelding zijn van poster en de tekst 'WIL JIJ WETEN HOE FIT JE BENT? FITTESTEN DAG! ZATERDAG 22 APRIL MELD JE AAN VOOR DE OCHTEND OF MIDDAG JE KRIJGT EEN TIJDSBLOK TOEGEWEZEN TEST DUURT ONGEVEER 60 MINUTEN GYMZAAL SINT NYK KERKLAAN 76 AANMELDEN: INFO@PB-SINTNYK.NL BLOEIZONE STICHTING FRYSLÂN Friesland STEUNT NVT Sport Fryslân WolwêzeSinN'

Wolwêze Gezondheidsmarkt 23 april 2022

 

Na de opening door Wethouder Luciënne Boelsma werd de Wolwêze Gezondheidsmarkt druk bezocht door jong en oud. Er was dan ook veel te zien en te doen. Kookworkshops, de volkstuinvereniging, de basisscholen met gezonde hapjes, allerlei verenigingen, zoals de Zonnebloem, Vrouwen van Nu, KBO, diverse Zorgorganisaties, inloop Het Trefpunt, lezingen van Agnes Schilder en actieve workshops van Olga Commandeur en natuurlijk onze eigen Coby.

Verder was er het gezondheidsplein waar men bloeddruk kon laten meten en bloed kon laten prikken voor een glucose-en cholesteroltest. Mooi dat hier ook mensen geprikt werden die hiervoor niet naar de huisarts gaan. Buiten trok de Klimwand vooral veel jeugd aan, die veilig gezekerd naar boven klommen. De prachtige camperbus met de smoothie fiets, bood gelegenheid om je eigen smoothie bij elkaar te trappen.

 

Ook maatschappelijke organisaties zoals De Kear waren present. Evenals medewerkers van het Fries Sociaal Planbureau die alweer voor de 2e keer de onderzoeksenquête voor Wolwêze verzorgen.

 

Het was een enerverende en geslaagde dag, mede dankzij de gastvrije ontvangst door Hans en Bernadette van het Zalencentrum. Het enthousiasme op die dag maakt duidelijk dat we met zijn allen in Sint Nyk steeds meer bezig (willen) zijn met ‘gezond oud worden’. Wolwêze gaat door. Voor meer informatie over Wolwêze kijk op onze facebookpagina.

Thema avond 'Vol goede moed samen de winter door'

13 oktober 2022 heeft er een thema avond plaats gevonden in het Zalencentrum. Wat kunnen we zelf doen om bewuster om te gaan met energie? Hoe houden we grip op ons geld? Welke hulp kunnen we in zetten als het onszelf niet meer lukt? 

 

Deze avond hebben een aantal externen een presentatie gegeven wat als erg leerzaam is er varen.

Kon u deze avond niet aanwezig zijn en bent u nieuwsgierig naar hoe u zelf bewuster bezig kunt gaan met de tijd van tegenwoordig? Klik op onderstaande presentaties: 

 

 

Download
Presentatie Tûk Wenjen bijeenkomst Wolwe
Microsoft Power Point presentatie 3.6 MB
Download
Presentatie energiebesparing.pptx
Microsoft Power Point presentatie 1.3 MB