Standpunt PB Sint Nyk

 

  • PB is van mening dat glasvezel bijdraagt tot de leefbaarheid van Sint Nyk en omstreken. Het is goed voor de vestiging van bedrijven en aantrekkelijk voor jonge gezinnen, voor zorg en scholing.
  • De provincie subsidieert nu éénmalig ongeveer 2/3e van de werkelijke kosten. Om de aansluiting van glasvezel te laten doorgaan moeten we een deelname van 50% van het buitengebied (en 35% binnen de bebouwde kom) halen. Als we later voor glasvezel  kiezen zullen we waarschijnlijk tegen een hogere bijdrage deze kans krijgen.
  •  DFM is ontstaan uit een burgerinitiatief en is onafhankelijk. Het komt vanuit de “Mienskip”en  is in het belang van de “Mienskip“. DFMopGlas is een coöperatie u.a. (uitgesloten aansprakelijkheid) 

 

“Ik vind mijn internet snel genoeg”

·         Nu ligt er een telefoonkabel of ADSL kabel.  Dit is een koperleiding die nu nog goed werkt maar bij slecht weer of wanneer er meer mensen voor je op internet zitten wordt de snelheid beduidend minder en kan internet soms  wegvallen.

·         Het is een feit dat er de komende jaren via internet veel meer diensten worden afgenomen; bijv. beeldcamera voor thuiszorg, bewakingsapparatuur.  Dit vergt meer van het internet. Ook kan het zijn dat nieuwe apparatuur (online games streamen, 8K televisie)

 

“ik vind het te duur”

·         In het buitengebied kan je kiezen tussen éénmalig €1600,- of maandelijks €12,78.

In de bebouwde kom kost de aansluiting éénmalig € 250,- en € 10,- per jaar. Echter blijft de aansluiting gekoppeld aan je huis dus kan je je huis mét glasvezelaansluiting verkopen. Dus een stukje waardevermeerdering van je huis.

·         Wanneer je een abonnement hebt met een sneller internet kom je globaal op hetzelfde bedrag uit, maar heb je nu een veel snellere internetsnelheid.